Mevlid Kandili'nde eller semaya açıldı

Mevlid Kandili'nde eller semaya açıldı

Yaşam Yayın: 29 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.09.2023 13:54:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
333 okunma
Google News
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrifinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Gölhisar’da da idrak edildi. 
Peygamberimiz’in (sav) dünyayı teşrif ettiği Mevlid Kandili, Salı gününü Çarşambaya bağlayan gece Türkiye’de ve tüm İslâm âleminde büyük bir heyecanla kutlandı. İlçemizde Merkez camii başta olmak üzere tüm camiler doldu taştı. Kur’ân-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi, dualar edildi.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in yeryüzünü teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili dualarla idrak edildi. Mevlid Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavat getirildi ve İslam dünyası için dualar edildi. Programlarda, Hz. Peygamber’in insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı. Tüm İslam aleminde olduğu gibi Gölhisar’da da İlçe müftülüğü tarafından Peygamberimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatü vesselamın dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir dizi program düzenlendi. Mevlit Kandili dolayısıyla Merkez Camisi’nde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 Mevlid-i Şerif’in okunduğu, ilahiler ile kaside seslendirildi ve salavat getirilen program dualarla son buldu.
Öte yandan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi’nin yeni bir başlangıç için fırsat bilinmesi gerektiğini belirterek, “Hayatımızın muhasebesini yaparak Rabb’imize, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmeliyiz.” ifadesini kullandı. Erbaş, şöyle devam etti: “Ancak dünyamız bugün yeni bir cahiliye girdabının içinde derin savruluşlar yaşamaktadır. İnsanı erdemli kılan değerlerin bir bir kaybedildiği günümüzde insanlığı çepeçevre kuşatan şiddet sarmalı ve yürekleri sızlatan merhametsizlikler dünyayı yaşanmaz hale getirmektedir. Bugün de söz konusu cendereden kurtulmak adına insanlığın sahip olduğu en büyük imkan, Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem’in yaşantısıyla temsil ettiği yüce kitabımız Kur’an’ın evrensel hakikatleridir. Dünyevi menfaat ve ihtirasların girdabında bunalan ruhlar, ancak onun rehberliğinde ve ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.’ buyuran Peygamber’imizin örnekliğinde huzura kavuşacaktır. Bu sebeple Mevlid-i Nebi’yi kapsamlı bir tefekkür ve yeni bir başlangıç için fırsat bilmeliyiz.”
Yorumlar (0)