Vali Türker Öksüz’ün Atatürk’ün Burdur’a Gelişinin 94. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Türker Öksüz’ün Atatürk’ün Burdur’a Gelişinin 94. Yıl Dönümü Mesajı

Kültür Yayın: 09 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 09.03.2024 09:43:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
214 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz'ün, 6 Mart Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 94. yıl dönümü  dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Öksüz’ün mesajında şu satırlara yer verildi;
“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Burdur'u teşrifinin 94. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.
Tarihte eşine az rastlanır bir mücadeleyle kazandığımız Kurtuluş Savaşı'nda yorgun düşen milletiyle kucaklaşmak, onlara umut aşılamak, Cumhuriyet ilanıyla birlikte hayata geçirilen atılımları bizzat anlatmak üzere yurt gezilerine başlayan Atatürk, bu gezilerde Anadolu insanı kucaklaşmıştır.
Yurt gezileri kapsamında 6 Mart 1930 tarihinde gerçekleştirdiği İlimizi ziyaretinde; Burdur halkı Çatalpınar Kavşağında Atatürk'ü coşkuyla karşılamış, büyük bir sevgi ve yoğun minnet duygusuyla bağrına basmıştır. 6 Mart tarihi  İlimiz için, Burdurlu  atandaşlarımız için her daim ayrı bir gurur vesilesi olmuştur.
Bu duygularla bütün hemşehrilerimin 6 Mart Şeref Gününü kutluyor, başta Gazi  Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkenin vatanımız kalması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve canlarını ortaya koyan gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”
Yorumlar (0)