Kara avı sezonu başladı

Kara avı sezonu başladı

Kültür Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 11:44:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
352 okunma
Google News
Bıldırcın, üveyik, alakarga, karga, karabatak gibi av türlerinin avlanma sezonu başladı. Bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı, kara av sezonu kapsamında başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen avlanma bölgeleri ve türlerine göre, Ege, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde bulunan av türleri için av sezonu açıldı. Bu türler arasında bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal bulunuyor.
Çil keklik avı Aksaray, Ağrı, Ardahan, Ankara, Bayburt, Bingöl, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Muş, Ordu, Sivas, Tokat, Uşak ve Van illerinde avlanabilecek. Diğer bölgelerde ise kınalı keklik ve çil keklik avı 21 Ekim'de başlayacak.
14 Ekim'de başlayacak olanlar şu şekilde; Sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, kaşıkgaga, elmabaş patka, çıkrıkçın, suçulluğu, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç ve çulluk avı. Antalya'da öter ardıç ve karatavuk avı ise 6 Ocak 2024'ten sonra gerçekleştirilebilecek. Avcılar gün içinde belirli sayıda av yapabilirler. Bir avcı günde 10'dan fazla bıldırcın, 3'ten fazla üveyik, kara tavuk, öter ardıç ve sakarca, 6'dan fazla tahtalı, 6'dan fazla kaya güvercini, 5'ten fazla çulluk, 15'ten fazla saksağan, 4'ten fazla sakar meke avlayamayacak.
Ayrıca zehirli veya uyuşturucu yem ve ilaç gibi malzemeler avlanmada kullanılamayacak. Koruma altına alınmış bölgelerde avcılık yapılamayacak ve bu bölgelere yaklaşık 300 metre mesafe içinde avlanmak yasak. Kararlara ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.
Yorumlar (0)