MAKÜ Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

MAKÜ Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Eğitim Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 12:01:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
133 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Danışma Kurulu Toplantısı Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında gerçekleştirildi. Rektörlük Senato Odasında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Tekşen, Prof. Dr. Hakan Öner ve Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Genel Sekreter Vekili Ümit Yavuz, Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, ilgili kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ile kalite komisyon üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Hüseyin Dalgar "Üniversitenin akreditasyon yolculuğu evrensel nitelikler bağlamında çok önemli. Bu noktada dış paydaş katılımına ve katılımcılığa özel önem veriyoruz. Bu üniversite Burdur'un üniversitesi. Sizlerin de gelişim yolculuğunda söz sahibi olmanızı önemsiyoruz." şeklinde konuştu. Önümüzdeki dönem politikaları ile ilgili bilgiler paylaşan Rektör Dalgar "Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi benim de şahsen önem verdiğim uygulamalı eğitimde Türkiye'de öncü üniversitelerden. Bu politikamızı güçlendirerek devam ettireceğiz. Sektöre de diyoruz ki bizler kendimiz için değil sizler için en doğru elemanı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda mütevazi olamayacağım. Beceri kazandıran bir öğretim modelini uyguluyoruz. Daha önce politika belgemizi paylaşmıştık. Orada odaklandığımız konulardan bir tanesi de üniversitemizin uluslararasılaşması. Dünyada 300 bine yakın üniversiteden bahsediliyor. Biz de dünyanın en prestijli üniversiteler sıralamasında bazı temalarda ilk 1000'e girmeyi umuyoruz. Bunun müjdesini Burdur ile önümüzdeki sene paylaşmayı ümit ediyoruz. Bunun için çalışmalarımızı yaptık. Üniversitemiz hem fiziki hem de akademik olarak çok ciddi bir alt yapıya sahip. MAKÜ'nün sahip olduğu alt yapı Türkiye'de çok az üniversitede var. Bizler de hem bu altyapının hakkını vermek hem de üniversitemizi daha prestijli noktaya taşımak için kendimizi sorumlu hissediyoruz." ifadelerini kullandı.
Daha sonra öğretim üyeleri tarafından MAKÜ Kalite Politikalarının sunumları yapıldı. 5 çerçevede gerçekleştirilen sunumlarda Liderlik, Yönetişim Kalite Politikası hakkında Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu; Eğitim-Öğretim Kalite Politikası hakkında Prof. Dr. Özlem Tagay; Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) Politikası hakkında Prof. Dr. Yasin Arslan; Toplumsal Katkı Politikası hakkında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Öçal ve Uluslararasılaşma Kalite Politikası hakkında ise Doç. Dr. Gizem Vergili tarafından sunumlar yapıldı.
Daha sonra konuşan Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, MAKÜ'nün Burdur'un ortak değeri olduğuna vurgu yaparak şehir için ortak düşünen bir şehir aklına ihtiyaç olduğuna değindi. Milletvekili Korkmaz, "Ankara'da üniversitemiz çok iyi biliniyor, ben de bundan mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz ile ilgili her türlü desteği vermeye hazırız. Burdur'un üniversiteye ihtiyacı var. Burdur için tüm paydaşların bir araya gelmesi ve çalışmalar yapması çok önemli. Bizler de söz konusu Burdur olunca her türlü desteğe hazırız." vurgusu yaptı. Konuşmaların ardından toplantı ilgili paydaşlar tarafından görüş ve öneriler paylaşılarak bilgi alışverişinde bulunulmasının ardından son buldu.
Yorumlar (0)