Gölhisar’da sıcaklıklar sahili aratmıyor

Gölhisar’da sıcaklıklar sahili aratmıyor

Sağlık Yayın: 22 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 22.08.2023 13:27:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
207 okunma
Google News
Tüm yurtta etkili olan sıcaklardan ilçemiz Gölhisar’da nasibini alıyor. İlçemizde yaşanan mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar vatandaşları bunaltıyor. 
Gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 40 dereceyi  bulduğu ilçemiz Gölhisar’da vatandaşlar, mevsim normallerinin üstünde yaşanan sıcaklıkların sahil kesimlerindeki illeri aratmadığını söylüyor. Gece bile sıcaklıktan uyuyamadıklarını ifade eden vatandaşlar, kış aylarının gelmesini iple çektiklerini söylediler. Uzmanlar ise aşırı sıcaklarda vatandaşları uyarıyor. 
Birbiri ardına gelen sıcak hava dalgaları, her 10 kişiden 3’ünün yüksek tansiyon hastası olduğu ülkemizde kalp ve damar sağlığını zorlayacak sonuçlara yol açıyor. Yüksek sıcaklık ve yüksek nem faktörleri bir araya geldiğinde daha fazla kan akışına, dolayısıyla kalbin normal bir güne göre dakikada iki kat daha fazla kan pompalamasına ve daha hızlı atmasına yol açıyor. Hava şartları, belirli sağlık sorunlarının tetiklenmesinde rol oynuyor. Yüksek sıcaklıklar ve yüksek nem, yüksek tansiyon hastalığı olan kişiler için ciddi sağlık sonuçlarına neden olabiliyor. En büyük riskler ise, sıcaklığın 21 derecenin üzerinde ve nemin yüzde 70'in üzerinde olduğu durumlarda ortaya çıkıyor. 50 yaşın üzerinde, fazla kilolu veya kalp, akciğer veya böbrek rahatsızlıkları olanlar başta olmak üzere bazı insanlar nemden etkilenme açısından daha yüksek riskle karşı karşıya kalıyor.
Uzmanlar; özellikle yaşlı, hamile, tansiyonu ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları güneş ışınlarının en etkili olduğu 11.00 - 16.00 saatleri arasında sokaklara çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar. 
Yorumlar (0)