Gölhisar Sevgi yolu Açıldı

Gölhisar Sevgi yolu Açıldı

Yaşam Yayın: 23 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 23.05.2023 11:42:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
362 okunma
Google News
İlçemizde uzun yıllardır geleneksel hale gelen ve yaz mevsimi ile birlikte 19 Mayıs tarihinde akşamları yaya trafiğine açılarak taşıt trafiğine kapanan sevgi yolu bu yılda da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ile çerçevesinde meşale ve mehteran törenleri ile birlikte açıldı. İlçemiz halkı ve çevre ilçe, belde ve köylerden gelen vatandaşlar yazın sıcak ve stresinden sevgi yolunda yürüyüş yaparak kurtuluyor. 
Her yıl geleneksel olarak 19 Mayıs'ta akşamları trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yapan vatandaşlar dolduruyor. 
Armutlu-Çeşme Meydanı'nda yürüyen vatandaşlar, hem  sohbet ediyor, hem de çocuklarını gezdiriyor. Akşam 9’da trafiğe kapatılan cadde, gece 24.00’te tekrar açılıyor. 15 Eylül'e kadar devam eden sevgi yürüyüşüne Gölhisarlılar  ve  diğer  ilçelerden gelen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yaklaşık 15 yıldır sevgi yürüyüşünün devam ettiğini  belirten Gölhisarlı vatandaşlar, günlük bin kişinin yürüyüş yaptığını söylediler. Yolun güvenliğini ise Gölhisar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından  sağlandığını aktaran vatandaşlar, uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Gün içinde çocuklarını trafikten dolayı  gezdiremediğini söyleyen çocuklu aileler, “Sevgi yolunda çocuğu bırakıyoruz, o da rahat rahat geziyor, bisiklet sürüyor” dediler. Yazın bunaltıcı yorgunluğunu bir nebze olsun bu yolda yürüyerek atan vatandaşlar, bir çok görüşemediğimiz arkadaşımızla, akrabamızla da bu sevgi yolunda görüşüp konuşma fırsatı buluyoruz, esnaflarımızda yapılan alışverişlerden memnun, şeklinde ifadelerde bulundular. Gece boyu araç girişinin yasak olduğu yolda, şerbetçi, dondurmacı, mısırcı gibi seyyar satıcılar da satış yapıyor.
Yorumlar (0)