Kurbanlık Fiyatları Cep Yakıyor

Kurbanlık Fiyatları Cep Yakıyor

Gündem Yayın: 30 Mayıs 2023 - Salı - Güncelleme: 30.05.2023 16:06:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
436 okunma
Google News
Kurban Bayramı’na bir ay gibi bir süre olmasına rağmen vatandaşlar kurbanlık almak için kolları sıvadı. 2023 yılı ile birlikte artan fiyatlar kurbanlıklara da yansıdı. Maliyetlerde görülen artışlar fiyatlara yansırken bu yıl vatandaşta kurbanlık almakta zorlanacak gibi görünüyor. Artan fiyatlar karşısında eli kolu bağlanan vatandaşlar uygun fiyatlı bir kurbanlık bulmak için araştırmalarına devam ediyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık fiyatları deyimi yerindeyse ateş pahası olmuş durumda. Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla artan maliyetler nedeniyle bir önceki yıla göre ortalama yüzde 150'ye varan zamlarla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl canlı kurbanlıklar,  neredeyse 2.5 katına çıkmış durumda.  Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen vekaletle kesim ücretleri de yüzde 164 artış gösterdi. 
Yurt içinde vekaletle kesim ücreti 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlendi. Son beş yılda kurban vekaletle kesim ücretlerinde büyük bir artış görüldü. 2019 yılında yurt içi vekaletle kesim ücreti 890 TL iken, bu yıl 5 bin 950 TL'ye yükseldi. Yurt dışında ise 2019'da 725 TL olan vekaletle kesim ücreti, bu yıl 2 bin 750 TL'ye çıktı.
Kurbanlık fiyatlarındaki bu yüksek zamlar ve vekaletle kesim ücretlerindeki artışlar, vatandaşlar arasında endişe ve tepkilere sebep oluyor. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, insanlar bu yüksek maliyetler nedeniyle kurbanlık alma konusunda zorluk yaşayacak gibi duruyor. Ekonomideki dalgalanmaların etkisiyle son yıllarda kurban vekaletle kesim ücretlerinde dört basamaklı rakamların ortaya çıkması da dikkat çekiyor. Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarındaki bu artış ve vekaletle kesim ücretlerindeki zamlar, insanların dikkatini çeken önemli bir konu haline geldi. 
Yorumlar (0)