Çavdır Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

Çavdır Hayvan Pazarında Hareketlilik Başladı

Yayın: 09 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 09.06.2023 12:00:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
247 okunma
Google News
Kurban Bayramına her geçen gün biraz daha yaklaşırken vatandaşlar tarafından kurbanlık telaşları da başladı. Küçük ve büyükbaş hayvancılığın önemli pazarlarından birisi olan Çavdır Hayvan Pazarında, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketlilik başladı.  
Çavdır hayvan pazarında, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla  sabahın  ilk  saatlerinde hayvan pazarının yolunu tutuyor. Burada kurbanlıkları araçlardan indiren besiciler, alıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları kucağına aldıkları hayvanın kilosunu tespit etmeye uğraşırken, kimileri de dişlerinden kurbanlığın yaşını anlamaya çalışıyor. Kurban Bayramı öncesi iyi bir satış yapmayı hedefleyen besiciler, bu yıl satışlardan umutlu olduklarını söylüyor.
Hayvanlarını satmak için sabahın erken saatlerinde pazarda yerini alan besici ve hayvan ticareti yapan celepler, “Hayvanlarımızı alıp getirdik. Bu yıl  et  fiyatlarında  sürekli  bir  artış yaşandı. Artan maliyetler de üreticinin cebine daha az para girmesine neden oldu. Hayvanın özelliklerine göre fiyatlar düşebiliyor veya artabiliyor. Bazı vatandaşlar fiyatların düşmesi umuduyla son günleri bekliyor. Kurbanlıklar azaldıkça pazarda fiyatlar artacaktır. Vatandaşlarımıza bir an evvel kurbanlıklarını almalarını tavsiye ediyoruz” dediler.
Yorumlar (0)