23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Yaşam Yayın: 23 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 23.04.2024 13:08:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
215 okunma
Google News

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Saat:09.00’da düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Törenin sunuculuğu Atatürk ilkokulu sınıf öğretmeni Özge Gül Öz tarafından yapıldı. Tören yöneticiliğini ise Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Osman Tekin yaptı. Çelenk sunma töreninden sonra saygı duruşu ve istiklal marşının ardından program  Saat:10.00’da şehir stadyumunda devam etti.

            İlçe şehir stadyumundaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma ilçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Kavçakar tarafından yapıldı. Kavçakar konuşmasında;

            Sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, protokolün değerli üyeleri, her fidanı sevgiyle büyüten fedakar yönetici ve öğretmen arkadaşlarım. Aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerim. Ülkemizin ve Burdurumuzun gözbebeği kavurma diyarında yaşayan çok kıymetli Gölhisarlılar;

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yılı kutlama programına hoş geldiniz. Herkesin bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, en kalbi duygularımla hepinize hoş geldiniz diyorum.

            Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü, vatan ufkunda  gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

            Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu olan Türk milletini şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti. Milli mücadeleydi. Kurtuluş savaşıydı. Ulusal egemenlikti. Sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı.

            O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

            Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

            Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri; sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum.

            Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu önderimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, o acılı günlerin ardından, ilelebet payidar kalacak, mevcudiyetimizin teminatı kıldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni  kuranları, onun aziz meclisinin gök kubbesi altında açılışına şahit olanları şükran ve minnetle anıyor, bu günü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

            Daha sonra okunan şiirler, yapılan gösteriler ve halk oyunlarının ardından ilçemiz genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bando eşliğinde yapılan tören geçişleri ile program sona erdi.

Yorumlar (0)