Asma Yaprağı Sezonu Başladı
Asma Yaprağı Sezonu Başladı
Yaşam
Yayın: 20 Haziran 2025 - Cuma - Güncelleme: 20.06.2025 11:59:00
Editör -
Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
177 okunma

Baharın gelmesi ve havaların ısınması ile yeşeren asma yaprakları, toplanmaya başladı. İlçemiz Gölhisar’da bağlardan toplanan üzüm yaprakları halk pazarlarında kurulan tezgâhlarda yerini aldı. Kent merkezinden ve köylerden gelen pazarcılar taze yaprakları Cumartesi Pazarı’nda satışa sundu. Taze asma yaprakları ile süslenen pazar tezgahlarında satıcılar topladığı asma yapraklarını Halk Pazarı’na getirerek, kilosunu 200 - 250 TL’den satışa sunuyor.
Türk mutfağının önemli lezzetlerinden olan sarmaların ham maddesi olan asma yaprakları semt pazarlarında yerini alırken, kış mevsimine de hazırlık yapmak isteyen vatandaşlar, asma yapraklarına yoğun ilgi gösteriyor. Kilosu 200 - 250 TL'den satılan asma yapraklarının önümüzdeki günlerde daha da bollaşması bekleniyor. Taze asma yaprakları vatandaşlardan rağbet görüyor. Asma yaprakları salamura edilerek de satışa sunuluyor. Her yıl toplanan yapraklar, kış aylarında tüketilmek üzere su dolu bidonlar içerisinde salamura olarak hazırlanıyor. Yüz yıllardır "sarma" olarak bilinen dolma türü yemeklerde kullanan salamura yapraklarına fiyat artışına rağmen bu yıl da rağbet başlamış durumda.
Yorumlar (0)