CHP’li Vekil İzzet Akbulut; Velilerin yaşadığı tedirginliği dile getirdi

CHP’li Vekil İzzet Akbulut; Velilerin yaşadığı tedirginliği dile getirdi

Eğitim Yayın: 15 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 15.10.2024 12:55:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
299 okunma
Google News
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “Okullara bir an önce güvenlik ve temizlik personeli alınmalıdır. Yapamıyorsanız biz yaparız” dedi. CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Burdur’daki okullarda güvenlik ve temizlik başta olmak üzere hizmet alımı noktasında büyük eksiklikler yaşandığını ve bir an önce tam zamanlı güvenlik ve temizlik personellerinin işe başlamaları gerektiğini belirtti. Burdur’daki velilerin şikayetlerini aktaran Milletvekili Akbulut, okullarda güvenlik ve temizlik personeli alımı yapılmadığı için velilerin yaşadığı tedirginliği dile getirdi.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, “9 Eylül’de okullarımız açıldı, hala velilerimizden okullarımızda güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi olmadığı ile ilgili şikayetler alıyoruz. Haklı şikayetler çünkü hepimizin gözbebeği olan yavrularımızı okullarımıza gönderiyoruz ama okulların etrafının ne kadar güvenli olduğuyla alakalı tereddüt yaşıyoruz. Bir an önce Milli Eğitim Bakanlığının bu konuya derhal eğilip, öyle 3-5 günlük değil tam zamanlı şekilde çalışacak güvenlik personeli ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. 
Okullarda ikinci en önemli konu ise temizlikle alakalı sıkıntılarımız çünkü biliyorsunuz okulların lavabo ve tuvaletlerinde gerekli temizlik malzemeleri olmazsa, orada gerekli hijyenik ortam sağlanamadığı müddetçe salgın hastalıklarında artacağına yönelik bir çok velimizin endişesi var ve doğru bir endişedir. Son zamanlarda yaptığımız izlenimlere göre, acil servislerimizde okul çağındaki çocuklarımızın bazı şikayetlerle geldiğini ve hastanelere başvuru sayısının her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Yine tasarruf tedbirleri kapsamında 3-5 günlük ya da belli bir program çerçevesinde personel görevlendirmektense okullarımızın temizlikçi ihtiyacını karşılayacak tam zamanlı çalışacak, adil bir şekilde maaş alabilecek personelin bir an önce Bakanlık tarafından kadroya alınmalarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Yorumlar (0)