Fidanlar Toprakla Buluştu

Fidanlar Toprakla Buluştu

Kültür Yayın: 14 November 2025 - Friday - Güncelleme: 14.11.2025 11:57:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 4 dk.
341 okunma
Google News
Türkiye genelinde olduğu gibi Burdur’da da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, “Sevdamız Yeşil Vatan” sloganı ile kutlandı. Burdur, Bucak ve Gölhisar Orman İşletme Müdürlükleri tarafından İl Merkezi ve 10 ilçede çam, sedir, ardıç ve servi türlerinden toplam 9 hektar alanda 13 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Burdur merkezde, Büğdüz Köyü AFAD İl Müdürlüğü arkasında düzenlenen etkinliğe Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik, 11.11.2025 tarihinde saat 11.11’de başladı. Yediden yetmişe her yaştan vatandaş, “yeşil vatan” için büyük bir heyecanla fidan dikti.
Etkinlikte konuşan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nün önemine vurgu yaptı: “Geçen yıllarda olduğu gibi yine aynı saatte fidanlarımızı toprakla buluşturmak için bir aradayız. ‘Geleceğe nefes’ diyoruz; en güzel nefes bu olsa gerek. Çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmak, doğaya olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için buradayız. Ülkemizin dört bir yanında milyonlarca fidan dikiliyor. Hep birlikte daha yeşil bir vatan için çalışalım.”
Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ise yaptığı konuşmada, 2019 yılından bu yana her 11 Kasım’da milyonlarca fidanın toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Bizler, ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ anlayışıyla dikilen her fidanı geleceğe taşınan bir umut olarak görüyoruz. Orman teşkilatı olarak yalnızca fidan dikmekle kalmıyor; doğayı korumayı, orman yangınlarıyla mücadeleyi ve çevre bilincini geliştirmeyi görev biliyoruz.”
Karataş, Burdur’da bugüne kadar 145 bin hektar alanda çalışma yapıldığını ve 200 milyon fidan dikildiğini belirtti. 2025 yılı içinde ise Burdur, Bucak ve Gölhisar Orman İşletme Müdürlüklerince şimdiye kadar 133 hektar alanda  210 bin fidan dikildiğini, yıl sonuna kadar bu sayının 310 bine ulaşacağını, toplamda 533 bin fidanın toprakla buluşturulacağını ifade etti. Konuşmasının devamında küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çeken Karataş, orman yangınlarına karşı toplumun bilinçli olması gerektiğini vurguladı: “Orman yangınları, sel ve fırtınalar artık daha sık yaşanıyor. Yeşil alanlarımızı korumak ve artırmak hepimizin ortak görevi. Vatandaşlarımızın diktiği her fidan, gelecek nesillere bırakılmış bir emanettir.”
Karataş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Başta öğrencilerimiz olmak üzere herkesi fidan sahiplenmeye davet ediyorum. Diktiğimiz her fidanın ülkemize, milletimize ve geleceğimize hayırlı olmasını diliyorum. Şahidimiz toprak, imzamız fidan, sevdamız yeşil vatan.”
Fidan dikim etkinliğinde, Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından katılımcılara fidan dikimi hakkında bilgilendirme yapıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Etkinlik, ikramların ardından sona erdi.
Yorumlar (0)