Gölhisar’da ayakkabı tamircileri çırak bulamadığından şikayetçi

Gölhisar’da ayakkabı tamircileri çırak bulamadığından şikayetçi

Kültür Yayın: 11 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2024 14:46:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
262 okunma
Google News
Ayakkabı çanta ve valizlerin pahalı olması, ayakkabı tamircilerinin işine yaradı. 16 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Ali Osman Aslan, Ufak tefek tamir işlerinden ayakkabı altı değişme 80-100 TL spor ayakkabıların yama tamir işleri 50 TL’den başlayıp yukarıya doğru çıkıyor dedi. 
Önceden deforme olan bir eşya kıymetsiz görülüp çöpe atılırken, artık tamir yolu tercih ediliyor. Yıpranan ve eskiyen  eşyaların çöpe atılmayıp tamir edildiğini belirten Aslan; ayakkabı, valiz ve çanta onarım işlerinin önceki yıllara göre arttığını söyledi. Çanta, ayakkabı ve valiz gibi eşyaların yenilerinin fiyatlarının cep yaktığını ve bu nedenle tamir işlerinin arttığını söyleyen 16 yıllık tamirci Ali Osman Aslan, “İşimi severek yapıyorum. Alttan yetişen çırak yok ama yine de sağlığımız elverdiği sürece bu işi severek yapmaya devam edeceğim” dedi. 
“Biz de yaz sezonun biraz yavaş geçer. Biz de kış sezonu biraz daha hareketli geçer. Kışın yağışlar olduğu için bizim işlerimiz hareketli olur. Yazın insanlar terlikle bile gezer, kışın öyle bir şansı yok. Vatandaşın ayakkabısını yaptırması için ayağı ıslanması lazım. Valiz ve çanta tamirinde de artış yaşandığı için bu günlerde en çok spor ayakkabı tamiri yapıyoruz. Önümüz kış olması nedeniyle kışlık ayakkabı ve botlar gelmeye başladı. Bunların yanı sıra üniversite öğrencilerinin valizleri ve çanta tamir işleri de oldukça fazla.  Çanta ve valizlerde çekme sapları, tutma sapları, fermuar ve yama gibi tamirler yapıyoruz” dedi. 
Yorumlar (0)