Kırtasiyelerde okul hazırlığı başladı

Kırtasiyelerde okul hazırlığı başladı

Yaşam Yayın: 03 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 03.09.2024 17:08:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
200 okunma
Google News
Okulların açılmasına az bir süre kala okul gereçleri satan kırtasiyelerde de hazırlıklar başladı. Gölhisar’da 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesi en fazla anaokulu ve 1’inci sınıfa başlayacak öğrencilerin gereçlerine yoğun ilgi olduğu belirtiliyor. Öğretmenlerin istekleri doğrultusunda okul gereçlerini şimdiden almaya başlayan veliler, en fazla gramofon kağıdı, Oyun hamurları, oluklu mukavva karton gibi ürünleri talep ediyorlar. Okul araç ve gereçlerinde geçen yıla göre ortalama yüzde 30-40 artış olduğunu belirten iş yeri sahipleri, eğitim öğretim haftası öncesi daha yoğun bir müşteri beklediklerini anlattılar.
Konula ilgili konuşan esnaflar; okulların açılmasının yaklaşması sebebiyle kırtasiye ürünlerine yoğun talep olduğunu söylediler. “Özellikle anaokuluna başlayacak olanlar ve ilköğretim 1’inci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin velileri geliyor. Kırtasiyeye gelen veliler, defter, gramofon kağıdı, oyun hamurları, pastel boyalar, kuru boyalar, suluk ve yapıştırıcı gibi ürünleri soruyorlar. Öğretmenler, el becerilerine önem vermeye başladı. Birinci sınıflarda boya da istenmeye başlandı. Mukavva kartonun üzerinde kullanılıyor. Veliler artık oyun hamurlarından 4’lü şeklinde almaya başladılar. Önceden bunlar tek tek alınıyordu. Eski sisteme göre çok farklı ürünler var kırtasiyelerde, öğretmenlerin de özel istekleri oluyor” dediler. 
Ayrıca, kırtasiye ürünlerinin arttığından bahsederek, “Fiyatlarda geçen seneye göre yüzde 30-40’lık bir artış var. Bu artış dolara bağlı, dolar yükseldikçe zam geliyor. İşlerimizin eğitim öğretim haftası öncesi daha da artmasını bekliyoruz” dediler.
Yorumlar (0)