Orta Gelirlinin gözdesi Tulumba Tatlısı yok satıyor
Orta Gelirlinin gözdesi Tulumba Tatlısı yok satıyor
Yaşam
Yayın: 12 Mart 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 12.03.2025 10:03:00
Editör -
Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
203 okunma

Ramazan’ın bereketi sofralara yansıdığı gibi, tatlıcıların da yüzünü güldürüyor. Ramazanda iftardan sonra hangi tatlı yenilir diye sorulduğunda ilk akla gelen tulumba tatlısı oluyor. Diğer tatlılara göre çok daha uygun fiyatlı olan bu eşsiz lezzet sevilerek tüketiliyor.
Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yerini alan tulumba tatlısı için mesai oldukça erken saatlerde başlıyor. Ramazan ayında sofralarda eksik olmayan tulumba tatlısı da geçen yıla göre zamlandı. Tulumbanın kilogramı 220 TL’den alıcı buluyor. Baklava ve kadayıf gibi tatlı çeşitlerinin fiyatlarının yüksek olması orta ve dar gelirli vatandaşları, tulumba tatlısına yönlendiriyor.
Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden birinin de tulumba tatlısı olduğunu belirten ilçemizdeki Edem Pastanesi sahibi Mehmet Gül, şunları söyledi; “Ramazan sofrasının vazgeçilmezi tulumba tatlısıdır.
Tulumbayı yapmak zahmetli bir iştir. Vatandaşların memnun kalması için büyük emek sarf ediyoruz. Maliyetlerde artış olunca bu yıl tulumbayı 220 TL’den satıyoruz. Bu Ramazan farklı bir şekilde geçiyor. Vatandaşın diğer tatlı çeşidine olan zammından ötürü tulumba tatlısına olan rağbeti daha fazla oldu. Tulumba, küçükten büyüğe herkesin yiyebileceği ve rahat bir şekilde tüketebileceği bir tatlı çeşididir. Tulumba tatlısında glikoz kullanımının insan sağlığı için de uygun olmadığını ifade eden Mehmet Gül, "Piyasada glikoz kullananlar çoğalmış. Bu da ayrı rahatsız edici bir durum. Biz ürünlerimizde şeker pancarı kullanmaktayız. Bu ürünlerle tulumba tatlısı ve baklava çeşitlerimizi vatandaşlarımıza sunuyoruz. Tatlılar da daha çok iftarda tüketiliyor. Satışlarımızda iftara yakın vakitler daha da artıyor.” Vatandaşların rahat tüketebilmesi için fiyatı uygun tutmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Gül, "Ürünlerimizin fiyatını her kesime hitap edebilsin diye düşük tutmaya çalışıyoruz. Dışı çıtır çıtır olan bu enfes tatlının yapımı oldukça zahmetli. Tulumba tatlısı aynı yağda 3 defadan fazla kızartılmamalı, eğer kızartılırsa insan sağlığı için zararlı maddeler ortaya çıkabilir. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli, biz bu konuda dikkatli olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Yorumlar (0)