Başkan Metin Sipahi; Esnaf, bayram alışverişini dört gözle bekliyor

Başkan Metin Sipahi; Esnaf, bayram alışverişini dört gözle bekliyor

Yayın: 09 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 09.04.2024 09:49:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
181 okunma
Google News
BESOB Başkanı Metin Sipahi, “Her özel günde olduğu gibi bu bayramda da esnaf ve sanatkarlarımız yapılacak alışverişlerle piyasanın canlanmasını dört gözle bekliyor” dedi.
Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Burdurlu esnafın Ramazan Bayramı hareketliliğini dört gözle beklediğini açıkladı. Bayram tatilinin 9 gün olması ile Burdur kent genelinde ekonomik canlanma beklediklerini ifade eden BESOB Başkanı Metin Sipahi, “Ramazan Bayramına sayılı günler kala piyasada bayram hareketliliği şimdiden başladı. Ekonominin canlanması için bayram tatili de bu yıl genişletildi. Bayram tatilinin 9 gün olması turizm sektörünü de canlandıracak. Vatandaşlarımız bayramlık, ikramlık, hediyelik gibi ürünlerin alışverişini yapmaya başladı. Bu yıl yüksek enflasyon tüm kesimleri mağdur etse de herkes bayram dolayısıyla çocuklarına mutlaka bir şeyler alınıyor” dedi.
Esnafın bayram alışverişleri ile piyasanın canlanmasını dört gözle beklediğini söyleyen Başkan Metin Sipahi, “Bakkaldan kasaba, şekerciden tatlıcıya, ayakkabıcıdan konfeksiyoncuya, berberden kuaföre, taksiciden dolmuşçuya tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkarımız bayram için hazırlıklarını hızlandırdı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde seyahatler ve şehirlerarası yolculuklar artış gösterecek. Her özel günde olduğu gibi bu bayramda da esnaf ve sanatkarlarımız yapılacak alışverişlerle piyasanın canlanmasını dört gözle bekliyor. Özellikle küçük çocuklar için bir gelenek haline gelen bayramlık, kıyafet ve ayakkabı alışverişleri, kolonya, şeker, çikolata gibi ikramlıklar, baklava ve su böreği gibi bayramın vazgeçilmez ürünlerinin satışları günler öncesinden başladı” diye konuştu.
Burdur esnafında her bütçeye uygun ürün olduğunu, vatandaşların yeter ki küçük esnafa gidip pazarlığını yaparak, bayram hazırlıklarını tamamlamasını isteyen Başkan Sipahi, “Piyasada fiyat dengesizliği yaşansa da esnafımızda her bütçeye uygun ürün var. Hiçbir şey almayım deseniz bile kolonya, kahve, şeker vb. ürünler illa ki alınıyor. Bazı ufak tefek hediyeler olmadan ziyaretlere eli boş gidilmiyor. Fiyatlar biraz yüksek ancak herkes kesesine göre alışveriş yapacağı için piyasa canlanacak ve esnafımızın yüzü gülecek. Bu dönemde alışverişlerin güvenilir, bilinir esnaftan yapılması hem fiyat kontörlü hem de sağlık açısından oldukça önemli. Küçük şehrimizde küçük esnafımızla alış veriş yapıldığında hem hatırlar sorulur, sohbetler edilir hem de pazarlık edilerek karşılıklı anlaşılarak kazanç sağlanır. Burdur’da herkes herkesi bilir, tanır, sever ve sayar. Vatandaşlarımızın bayram alış verişini küçük esnafımızdan yapmasını isterim” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)