Başkan Rasih Kuşkonmaz; Gölhisar Gölü Kurtarma Projesi’ni açıkladı

Başkan Rasih Kuşkonmaz; Gölhisar Gölü Kurtarma Projesi’ni açıkladı

Yaşam Yayın: 18 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 18.10.2024 16:04:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
154 okunma
Google News
Her geçen yıl etkisini daha fazla hissetmeye başladığımız ve ilçemiz Gölhisar’da olduğu gibi tüm yurdu etkileyen kuraklıkla ilgili Gölhisar Gölü için proje hazırlandığı açıklandı.
Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkonmaz; Gölhisar Gölü’nün kurumasını önlemek, gelecek nesillere miras bırakmak için hazırladıkları Gölhisar Gölü Kurtarma Projesi’nde nasıl bir yol haritası izleyeceklerini açıkladı. Son yıllarda ülke çapında olduğu gibi Burdur’da da iklim değişikliği ve yanlış tarım uygulamaları nedeni ile Burdur Gölü başta olmak üzere Gölhisar Gölü de kuraklıkla boğuşuyor. Kuraklığın etkisi ile Burdur ve ilçelerinde yağışlar azaldı, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Gölhisar Gölü’nde su seviyesinin azalması, gölün kurumasını önlemek amacı ile  Gölhisar Gölü Kurtarma Projesi başlatıldı.
İlçenin ismini aldığı Gölhisar Gölü’nün Kurumasını önlemek, gelecek nesillere miras bırakmak için, Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı kolları sıvadı. Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile; Dalaman Çayına akan yağmur sularının kışın  Evciler Köyü’nde bulunan Evciler Regülatörü su depolama alanında biriktirilerek sulama kanalına alınacağı; sulama kanalına alınan suyun 16 bin 770 metre beton kanallardan Hisarardı Köyü’ne kadar götürüleceği ve Hisarardı Köyü’nden Gölhisar Gölü’ne akıtılacağı bildirildi. Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkonmaz; kuraklık etkisinin azaltılması amacı ile yapılan Gölhisar Gölü Su Aktarımı Projesi’ne destek veren Isparta DSİ 18.Bölge Müdürü Osman Erkan'a, Isparta DSİ 18.Bölge Müdür Yardımcısı Murat Çınar'a, Burdur DSİ 182. Şube Müdürü Fatih Deşik'e, Gölhisar Kaymakamı Emre Çifci'ye, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş'a ve Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenol'a teşekkür etti.
Yorumlar (0)