Denetimler Aralıksız Sürüyor 50 Firmaya 675 Bin TL Ceza

Denetimler Aralıksız Sürüyor 50 Firmaya 675 Bin TL Ceza

Yaşam Yayın: 24 Şubat 2026 - Salı - Güncelleme: 24.02.2026 10:03:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
184 okunma
Google News
Ramazan ayı öncesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve piyasa düzeninin korunması amacıyla Burdur genelinde denetimler üst seviyeye çıkarıldı. Burdur Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, tüketici haklarının korunmasına yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirilirken, mevzuata aykırı uygulamalara karşı tavizsiz bir tutum sergilendi. Denetimler, Burdur Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde eş zamanlı olarak yürütülürken; özellikle fiyat etiketi uygunsuzlukları, etiket-kasa fiyatı uyuşmazlıkları ve haksız fiyat artışları mercek altına alındı. Ramazan ayı öncesinde artan tüketim hareketliliği nedeniyle denetimlerin kapsamı genişletilirken, piyasa istikrarını bozan uygulamalara karşı etkin bir kontrol mekanizması oluşturuldu.
01 Ocak - 18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimler kapsamında toplam 535 firma ve 10 bin 753 ürün kontrol edildi. Denetimlerde; Fiyat etiketlerinin mevzuata uygunluğu, Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyum, Gerekçesiz ve fahiş fiyat artışları, Tüketiciyi yanıltıcı uygulamalar, Ürünlerin güvenilirliği ve şeffaf fiyatlandırma esasları ayrıntılı şekilde incelendi.
Yapılan kontroller neticesinde mevzuata aykırılık tespit edilen 50 firmaya, 170 ürün üzerinden toplam 675 bin 410 TL idari para cezası uygulandı. Ceza işlemlerinin, tüketici mağduriyetini önlemek ve caydırıcılık sağlamak amacıyla titizlikle gerçekleştirildiği belirtildi. Yetkililer, denetimlerin yalnızca belirli alanlarla sınırlı olmadığını vurgulayarak; çalışmaların market, kafe, lokanta, pazar yeri, fırın, kuaför ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren tüm işletmeleri kapsadığını bildirdi. Özellikle temel gıda ürünleri, ekmek, unlu mamuller, zincir marketler ve hizmet sektöründe yoğun kontrollerin sürdüğü ifade edildi.
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca piyasa dengesini bozacak, tüketiciyi yanıltacak ve haksız kazanç sağlayacak uygulamalara karşı denetimlerin kesintisiz şekilde devam edeceği vurgulandı. Vatandaşların ekonomik açıdan korunmasının öncelikli hedef olduğu belirtilirken, kamu düzenini ve piyasa istikrarını bozan her türlü uygulamaya karşı gerekli idari yaptırımların kararlılıkla uygulanacağı ifade edildi.
İl genelinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması, güvenli ürünlere erişimin sağlanması ve adil ticaret ortamının korunması amacıyla kontrollerin Ramazan süresince daha da sıklaştırılarak sürdürüleceği bildirildi. Yetkililer, tüketicilere de çağrıda bulunarak, karşılaşılan olumsuzlukların ilgili kurumlara bildirilmesinin denetimlerin etkinliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.
Yorumlar (0)