Gölhisar’da Liselere Bilim Uygulaması

Gölhisar’da Liselere Bilim Uygulaması

Eğitim Yayın: 26 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.01.2024 11:37:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
186 okunma
Google News
Gölhisar Meslek Yüksekokulu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Gölhisar Fen Lisesi işbirliği ile Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında  Biyoçeşitlilik konulu konferans ve sergi gerçekleştirildi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Gölhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Özdemir, “Biyolojik Çeşitlilik: Doğanın Ritmi” başlıklı konferansında öğrencilere biyoçeşitlilik konusunda bilgi verdi. Ülkemizin sahip olduğu zenginlikleri paylaşarak, geçen yüzyılda iklim değişikliği, küresel ısınma, kirlenme ve kaynakların aşırı ve sürdürülebilir olmayan kullanımı gibi faktörlerin biyolojik çeşitliliği ciddi bir şekilde tahrip ettiği ve insan yaşamını tehdit ettiği konularında bilgi sağladı. Konferans kapsamında, tür çeşitliliğini belirlemede kullanılan makine teçhizatlarını uygulamalı olarak aktardı.
Programın ikinci kısmında, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Özdemir’in fotoğraf ve biyolojik illüstrasyonlarından oluşan “Doğanın Farklı Yüzleri” adlı sergi düzenlendi. Gölhisar Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından gezilen sergide, öğrencilerin yönlendirdiği sorular cevaplandırıldı. Ardından, konuyla ilgili hazırlanan broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.
Yorumlar (0)