Vali Öksüz’ün ilk ilçe ziyareti Gölhisar’a

Vali Öksüz’ün ilk ilçe ziyareti Gölhisar’a

Siyaset Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 12:17:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
396 okunma
Google News
Burdur Valisi Türker Öksüz programı kapsamında ilçemiz Gölhisar’a ziyarette bulundu. Hızlı bir şekilde ilimiz Burdur’u tanımaya devam eden Vali Öksüz, bu kapsamda gerçekleştirdiği İlçe ziyaretlerinin ilkini Kibyra Antik Kenti ile ünlü ilçemiz Gölhisar’a yaptı.
Programına Kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Öksüz, Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy'dan İlçenin genel durumu, yürütülen çalışma ve projelerle ilgili kapsamlı brifing aldı.
Kaymakamlık'ta aldığı İlçe brifinginin ardından esnaf ziyaretinde bulunan Vali Öksüz daha sonra Şehit Ailesi ve Çeşme Mahallesinde aile ziyaretlerinde bulundu.
Göreve başladığı günden bu yana bulduğu her fırsatta halkın içerisinde olmaya özen gösteren Vali Öksüz, Gölhisar İlçesinde esnaf ziyaretinde bulunarak, bir süre hasbihal etti, hayırlı işler diledi.
Vali Öksüz Gölhisar programının devamında Aziz Şehitlerimiz Mehmet Ali Özer ve Himmet Özbilgin'in ailelerini evlerinde ziyaret ederek kıymetli şehit annelerimizin hayır duasını aldı, her daim yanlarında olduklarını, kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu ifade etti. 
Programına 1928 doğumlu Havvana Üzümcü teyzeyi  ziyarette ederek devam eden Vali Öksüz, Gölhisar Çeşme Mahallesinde ikamet eden Havvana Teyzemiz ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Yaşlı çınarlarımızla vakit geçirmenin, hayat tecrübelerinden istifade etmenin önemli olduğunu belirten Vali Öksüz, fırsat buldukça yaşlı çınarlarımızla biraraya gelmeye özen göstereceğini ifade etti.
Vali Öksüz programının devamında Gölhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, ilçede yürütülen güvenlik hizmetleriyle ilgili kapsamlı bilgi aldı.  Vali Öksüz programının diğer bölümünde ilçemiz Gölhisar’da inşaatı devam eden yatırım ve projeleri yerinde inceledi. Güçlendirilmesi devam eden Atatürk Ortaokulu inşaatında incelemede bulunan Vali Öksüz, Küçük Sanayi Sitesi ile Gölhisar Belediyesi ve Hayırseverlerin katkısıyla yapımı devam eden Yaşlı Bakım ve Umut Evi inşaatı, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatlarını yerinde görerek, projelerle ilgili Kaymakam Kadir Ulusoy ve Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş'tan bilgi aldı.
Vali Öksüz ilçe programı kapsamında daha sonra, Gölhisar Park Orman Millet Bahçesini gezerek, incelemede bulundu. Açıldığı günden buyana sadece Gölhisarlılar değil bölge halkının da yoğun ilgi gösterdiği alanların başında gelen Millet Bahçesi'nin tüm bölümlerini gezen Vali Öksüz, alanla ilgili bilgi aldı.
Burdur Valisi Türker Öksüz, programı kapsamında son olarak ziyarette bulunduğu Gölhisar İlçemizde ilimiz ve ülkemizin en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Kibyra Antik Kenti'ni ziyaret ederek, UNESCO geçici dünya mirası listesinde yer alan Kibyra hakkında bilgiler aldı.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Özüdoğru refakatinde Kibyra Antik Kentini gezen Vali Öksüz, Hızlı Atların ve Kahraman Savaşçıların şehri olarak anılan kentin muhteşem yapılarını görme fırsatı buldu. Dünyada tek olan Medusa Mozaiği, Odeon başta olmak üzere, restore edilerek 13 asır sonra suyla yeniden buluşan 2000 yıllık Yuvarlak Planlı Çeşme Yapısını, Tiyatroyu, Agorayı ve Muhteşem Stadyumu gezen Vali Öksüz kentin tarihi, ve ziyaret edilen bölümler hakkında bilgiler aldı.
Vali Öksüz'e ziyareti sırasında Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J.Alb Mustafa Güder, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy eşlik etti.
Yorumlar (0)