Başkan Sertbaş Basın ile bir araya geldi

Başkan Sertbaş Basın ile bir araya geldi

Yaşam Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 15:39:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 4 dk.
161 okunma
Google News
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile geçtiğimiz Cumartesi günü, Gölhisar Belediyesi tarafından organize edilen programda Burdur Basını Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş ile bir araya geldi. Tertiplenen programda Başkan Sertbaş; 5 yıllık Belediyecilik çalışmalarını değerlendirirken yeni dönemdeki vizyon projelerinin bazılarının da müjdesini verdi.
Batı Akdeniz ve Ege’de, Bölgenin incisi olan Gölhisar Park Orman Millet Bahçesi’nde sabah kahvaltısı ile başlayan programda, davetli gazeteciler adına Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra söz alan Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, 5 yıllık belediyecilik çalışmalarını anlatırken, gelecek dönem için vizyon olacak olan bazı projelerinde müjdelerini verdi. 
Yapılan sunumun ardından ise Burdur Basın Ekibi, Gölhisar Belediyesine yeni hibe edilen otobüs ile Gölhisar’daki yatırım sahalarını gezdiler. Geziden önce Belediye Başkanı Sertbaş’ın anlatımıyla Park Orman Millet Bahçesinde kısa bir tura çıkan gazeteciler, Millet Bahçesinin eşsizliği karşısında adeta şaşkınlıklarını gizleyemediler. Bölgenin en büyük çocuk oyun parkının olduğu alanda diğer taraftan kalp pili kullanan çocuklar için özel olarak yapılan ahşap parkta büyük ilgi gördü. Otantik su değirmeni, mini hayvanat bahçesi, bakır demliklerde satışa sunulan çay ve alanın peyzajı gazetecileri etkiledi.
Diğer taraftan at binme parkuru, ilçenin tamamını gören seyir terası ise ilgi çeken diğer alanların başında geldi. Buradan dönüşte yel değirmeni alanı ve spor aletlerinin olduğu alanda gezilirken, Park Orman Millet Bahçesi bünyesinde bulunan Düğün Salonunda da incelemeler yapıldı. Yanındaki doğal kaynak suyundaki balıkları da resimleyen gazeteciler buradan ayrılmadan önce alandaki düğüne de uğrayarak yeni evlenen çifte mutluluklar dilediler. Park Orman Millet Bahçesinde ayrılan gazeteciler gezinin devamında ise Gölhisar Belediyesi kademe birimlerinin taşındığı araç park yerini gördüler. Devamında ise ilçemizin hayırseverlerinden olan ve ilçemize birçok katkısı bulunan Mustafa Eravcı tarafından yine büyük desteği ile inşa edilen Yaşlı Bakım ve Huzur Evi alanı gezildi. Dünya Sağlık Örgütü projelerine aday olan alandaki incelemelerin ardından Gölhisar Belediyesi arkasındaki Halk Ekmek Fırını da ziyaret edildi. Buradan ayrılan gazeteciler, yapımı tamamlanan ve kısa süre sonra açılışı yapılacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu ziyaret ettiler. İlçe merkezindeki gezilerin son bölümünde ise gazeteciler, mermer mozaik döşem üzerine dünyada ilk olan Medusa’sı ve içilebilir suyu ile oval planlı antik çeşme yapısının yeni ortaya çıkarıldığı Kibyra Antik kentini gezdiler.
Buradaki gezinin son bölümünde Kibyra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru’dan bilgide alan gazeteciler, kentte gelecek yılki kazı planlarında yapılacak çalışmaları da sordular. Kibyra gezisinin ardından Park Orman Millet Bahçesinde Coğrafi İşaret Tescili yeni alınan Gölhisar Kavurması davetlilere ikram edildi. Yemek programının ardından ise Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, basın mensuplarına hediyelerini takdim etti. Gezinin final bölümünde ise Gölhisar İlçe Merkezindeki Meydan Park’ta incelemelerde bulunana basın mensupları buradan Burdur’a hareket etmek üzere ilçemizden memnuniyetle ayrıldılar.
21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen  program için Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş’a Gölhisar Pınar Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.
Yorumlar (0)