Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Kapasitesini Artırıyor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Kapasitesini Artırıyor

Eğitim Yayın: 22 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 22.08.2023 13:25:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
238 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) lisansüstü eğitim kapasitesini yeni akademik yılda ilk defa öğrenci alımı yapacağı yeni bölüm ve programlarla geliştirmeye devam ediyor.  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca 02.08.2023 tarihinde üniversitelerdeki yeni bölüm ve programlarının açılmasına yönelik alınan karar gereğince, MAKÜ'de 6 yeni lisansüstü programın açılması kabul edildi. 
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Sosyal Bilimler Enstütüsü'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Tezli Yüksek Lisans), Felsefe (Tezli Yüksek Lisans), Arkeoloji (Doktora), Antropoloji (Tezli Yüksek Lisans), Fen Bilimleri Enstitüsü'nde İleri Teknolojiler Ana Bilimdalı (Disiplinlerarası) (Tezli Yüksek Lisans) ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme (Tezli Yüksek Lisans) programlarının açılması ile MAKÜ, her alandan mezun öğrencisine lisansüstü eğitim imkanı sağlama hedefine adım adım ulaşıyor.  
Yeni açılan programlar hakkında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar; "Yeni açılan lisansüstü programlarımızın; AR-GE kapasitesine, öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağını biliyoruz. Lisansüstü program kapasitemizi önümüzdeki dönem genişletmek üzerine çalışmalar yapıyoruz. Yeni  programlarımız hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)