Vali Öksüz, Yeni Hastanede İncelemelerde Bulundu

Vali Öksüz, Yeni Hastanede İncelemelerde Bulundu

Sağlık Yayın: 01 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 01.09.2023 12:13:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
266 okunma
Google News
Burdur Valisi Sn. Türker Öksüz, kısa süre içerisinde hizmete alınacak Burdur Yeni Devlet Hastanesi binasında incelemede bulunarak, yüklenici firma yetkilisi ve sağlık yöneticilerinden gelinen son durumla ilgili bilgi aldı.
Göreve başladığı günden itibaren hızlı bir şekilde İlimizi ve kurumları tanımaya devam eden Sn. Valimiz, aynı zamanda ilde devam eden kamu yatırımlarının son durumunu da yerinde görerek, devam eden süreçleriyle ilgili bilgi almaya devam ediyor. Kısa süre içerisinde açılarak, Burdur ve bölgemiz halkına hizmet verecek, 475 yatak kapasiteli Yeni Burdur Devlet Hastanesi’ni yerinde inceleyen Vali Öksüz, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nedim Ongun ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Hayatımızdaki en vazgeçilmez unsurların başında sağlık geldiğini belirten Vali Öksüz, bu alanda İlimizde çok önemli bir yatırımın tamamlanıyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Son teknoloji ekipmanlarla donatılacak, otel konforunda odaları, poliklinikleri, servisleri ile ferah, nezih bir ortamda sağlık hizmeti sunacak Burdur Yeni Devlet Hastanesinin hizmete alınma sürecini yakından takip ettiğini belirten Vali Öksüz, bu önemli yatırımın Burdurumuz için, sağlık çalışanlarımız için hizmet alacak tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diledi.
Fiziki gerçekleşeme oranı % 99 ulaşarak geçici kabul işlemleri devam eden, yatırım bedeli yaklaşık 491 milyon 422 bin TL’ye ulaşan 475 yatak kapasiteli Burdur Yeni Devlet Hastanesi; 115 adet poliklinik odası, 196 adet 1 ve 2 yataklı odası, 14 ameliyathanesi, 93 yoğun bakım yatağı, 33 acil müşahede odası, 20 yataklı palyatif servis, 6 adet doğum salonu ile hizmet verecek. 3 blok, 11 katttan  oluşan Burdur Gölü manzaralı Yeni Devlet Hastanesinde ayrıca Açık ve kapalı olmak üzere 855 araçlık otopark bulunuyor.
Yorumlar (0)