2023 yılı sulama sezonu kapandı

2023 yılı sulama sezonu kapandı

Dünya Yayın: 25 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 25.08.2023 19:10:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
439 okunma
Google News
2023 yılı sulama sezonunun kapanması ile ilgili olarak Gölhisar Sulama Birliği Başkanı Rasih Kuşkonmaz bir açıklama yayınladı. Başkan Kuşkonmaz’ın kamuoyu ile paylaştığı açıklamada ise şu satırlar yer aldı; 
“Gölhisar Sulama Birliği Başkanlığı olarak 2023 Yılı Yapraklı Barajı sulama sezonunu kapatmış bulunmaktayız. 45 gün boyunca Gölhisar ve Çavdır Ovasında 72000 dekar arazide yaş mahsül olarak 31000 dekar yonca, mısır, pancar, sebze, bağ bahçe ürünlerine sulama yaptırdık. Arazinin her noktasına suyu ulaştırmak için gece gündüz demeden çabaladık. 
Kısıtlı sulama suyumuz olmasına rağmen çiftçilerimiz ile beraber olduk tüm bölgelerde en az 2 sulama, ovanın %70 inde ise 3 sulama yaptırdık. Yeri geldi çiftçilerimiz bizlere ses yükseltti. yeri geldi birlik çalışanları çiftçilerimize ses yükseltti. Ama bunların hepsi tatlı telaşeler olarak kalacaktır. Bilerek bilmeyerek kırdığımız, üzdüğümüz, yetişemediğimiz, derdine derman olamadığımız çiftçimiz olmuştur. Hatalarımızdan dolayı tüm çiftlerimizden özür dileriz. Gece gündüz demeden sahada koşan Gölhisar Sulama Birliği personelime, gece gündüz demeden üretim yapmak için çaba sarf eden çiftçilerimize teşekkür ederim. Eksikliklerimizi hatalarımızı biliyoruz. 
Sizlere bundan sonra daha iyi hizmet vermek için eksikliklerimiz ve  hatalarımızdan ders alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ülke ekonomisine katkı sunan gece gündüz demeden çalışan tüm çiftlerimize hayırlı bereketli sezonlar dilerim”.
Yorumlar (0)