Kadir Gecesinde Eller Semaya Açıldı

Kadir Gecesinde Eller Semaya Açıldı

Kültür Yayın: 09 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 09.04.2024 09:51:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
221 okunma
Google News
İslam aleminde, Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz.Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı, kabul edilen Kadir Gecesi geçtiğimiz Cuma günü idrak edildi. Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece olarak bilinen Kadir Gecesi'nde vatandaşlar adeta camilere akın ettiler. Kadir gecesi münasebetiyle ilçemiz camilerinde düzenlenen programlar Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Vaaz ve dualar ile devam eden programa cemaat yoğun ilgi gösterdi. Kadir Gecesi, varlıkların en üstünü olarak insanlığın şerefini yücelten, iyilikle kötülüğün ayrıldığı hüküm gecesidir. Feyiz ve bereketi ile bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi arınma ve bağışlanma fırsatı sunuyor. Allah'ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı Kadir Gecesi, tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna bir gecedir.  
Pınar Gazetesi yayın ekibi olarak; "Kur'an-ı Kerim'in bildirdiği evrensel ilkelerin tüm insanlığı kuşatması, maddî-manevi bütün sıkıntılarımıza, bunalan ruhlarımıza, daralan kalplerimize bu gecenin bir şifa olması duası ile halkımızın, Müslüman Türk dünyasının ve İslam âleminin Kadir Gecesi'ni kutlar, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramı'na kavuşmayı, yüce Allah'tan niyaz ederiz." 
Öte yandan Osmanlı döneminden bu yana var olan Enderun usulü teravih namazı geleneğini ilçe sınırları içindeki camilerde yaşatılıyor. Teravih namazını Enderun usulü kılan cemaat, bu durumun kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında kılınan Enderun usulü teravih namazı, bu yıl da ilçemizin farklı noktalarında bulunan camilerde kılınıyor. Namaz sonrası konuşan cami cemaati, yapılan uygulamadan duyduğu memnuniyeti anlattı. Gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına yapılan hizmetin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren cami cemaati, uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi gerekliliğini vurguladı.
Yorumlar (0)