Yaz meyveleri Görücüye Çıktı

Yaz meyveleri Görücüye Çıktı

Yaşam Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 17:56:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
285 okunma
Google News
Baharın habercisi olan cemrelerin düşmesiyle gün geçtikçe ısınan havalar ile birlikte pazar alanlarındaki tezgahlarda ürün çeşitliliği artmaya başladı. Birçok  meyve ve sera dışında yetiştirilen sebzeler pazar, manav ve marketlerdeki tezgahlarda satılmaya başlarken ürünlerin bazıları ilk kez piyasaya çıkması dolayısıyla oldukça yüksek fiyattan alıcı buluyor. 
Bazıları turfanda veya yurt dışından getirilse de karpuz, kavun, kara dut, çağla, yeşil erik gibi yaz meyveler Gölhisar Kapalı Pazarındaki tezgahları renklendirirken, bu ürünlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar var.  
Meyvelerin tazeliğini anlayabilmek için birkaç kolay yol olduğunu ifade eden pazar esnafı “Bahar meyveleri başladı. Akabinde yaz meyveleri başlayacak. Bunları alırken tazeliğini anlayabilmek için parlaklığına, sertliğine ve meyvenin canlı duruşuna dikkat etmemiz lazım. Bazen bayatlamış mallar oluyor, vatandaş bunları anlamadan alıyor. Bunları anlayabilmek için dokunmaları lazım. Yaz meyvelerinin sertliği, dinçliği ve parlaklığı çok önemli. Tazeliği bunlardan anlaşılabilir” dediler.
Öte yandan yaz ürünlerinin yeni çıkması sebebiyle olsa gerek fiyatları da cep yakıyor. Karpuz kilo fiyatı 50 TL, Çağla kilo fiyatı 180 - 200 TL civarında. Hal böyle olunca vatandaşta çareyi karpuzu dilim olarak, çağla ve erik gibi meyveleri de adetle almaya başladı. 
Yorumlar (0)