Gölhisar’da kiralar cep yakıyor

Gölhisar’da kiralar cep yakıyor

Yaşam Yayın: 13 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2024 11:34:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
211 okunma
Google News
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar 9 Eylül tarihinde açıldı. Gözler üniversitelerin açılış tarihine çevrildi. Üniversitelerin açılış tarihi akademik takvimlerine göre farklılık gösterebiliyor. Üniversiteler akademik takvimlerini güncellerken, çok sayıda üniversite akademik açılış tarihi merak ediliyor. Yaz tatilinin bitmesinin ardından okulların, açılması ve özellikle üniversitelerde 2024-2025 Eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrenciler ilçemize gelmeye başladılar. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yaptı, elektronik kayıtlar (online) ise 19-21 Ağustos'ta tamamlandı.
Üniversitelerde eğitim öğretimin başlamasına sayılı günler kala  ilçemizde de hareketliliğe neden oluyor. Özellikle emlak sektörü bu hareketlilikten oldukça memnun görünüyor. Gölhisar’da eğitim görecek olan öğrencilerinde yurt, ev ve apart bulma arayışları da başladı. Edinilen bilgilere göre ilçemizde kiralık ev, apart fiyatları 2’ye katlamış durumda. Geçen yıl 3000-4000 TL olan apart fiyatı bu yıl 6000-10.000 TL’den kiracılara sunuluyor. Öğrenciler ise bu şartlarda öğrenimlerine devam etmenin yollarını bulmaya çalışırken aileler de kara kara düşünüyorlar. Mülk sahipleri; “Ev ve apart sahipleri yatırım yapmak için, kira getirisine güvenerek veya kredi çekerek mülk sahibi oldu. 
Öğrenci velileri ise; “Çocuk okutmak zaten zor. Sadece ev, apart kirası ile bitmiyor, bunun ulaşımı, yemesi, içmesi gibi bir çok gideri daha var. Gölhisar’a gelen öğrencilerin çoğunun gelir durumları öyle çok da iyi değil. Öğrenciler, ders çalışmak için tek başına kalmak istiyorlar. Tek kalmak istedikleri için yurtların yerine evleri tercih ediyorlar. Ama kiraların yüksek olmasından dolayı mecbur kaldıkları için yurtları tercih edenler de var. Yurtlar kalabalık ortamlar olduğu için korkuyorlar ama korkmalarına rağmen mecbur oldukları için yurtlara da gidiyorlar. Öğrenci yurtlarda da yer kalmazsa  mecbur ev tutmak zorunda kalıyor. Ev sahipleri de bu konuda taviz vermedikleri için öğrencinin şu an ki durumu  zor görünüyor”dediler.
Yorumlar (0)