Gübre olayı ile ilgili başkanlardan açıklama

Gübre olayı ile ilgili başkanlardan açıklama

Yaşam Yayın: 13 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2024 11:29:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
238 okunma
Google News
Burdur Şeker Genel Müdürlüğünün pancar ekicilerine verilmek üzere Pankobirlik üzerinden ihale ettiği gübrelerin etiket değerlerinde çıkan uyumsuzluk Burdur Ziraat Odası Başkanlığında yapılan basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşıldı. Hem kilogramda eksikliğin, hem de verimdeki düşüş nedeni ile Gölhisar Ziraat Odası Başkanlığının tahlile gönderdiği gübrede değerler çok büyük oranlarda düşük geldi. Pankobirlik tarafından Burdur Merkez dahil olmak üzere, Dinar, Elmalı, Gölhisar, Senirkent, Tefenni ve Yeşilova’da dağıtılan 4 bin 496 ton Kompoze Gübre’den alınan numuneler de oranların yarı yarıya düşük olduğu gözlemlendi. Dağıtılan Üre gübresi ile ilgili de numunenin istenin yüksek laboratuvar ücreti yüzünden gönderilmediği eklendi.Azot %12 olması gerekirken, %7,1. Amonyum Azotu %12 olması gerekirken, %5,7. Suda çözünür forfor pentaoksit %28 olması gerekirken, %12,9, Toplam fosfor pentaoksit %30 olması gerekirken %23,5 kaldığı görülürken, tek geçen değer ise %12 olması gereken değeri %11,3 çıkan suda çözünür potasyum oksit oldu. Onunda buşekilde çıkmasının sebebi başkanlar tarafından en ucuz ürün olması olarak gösterildi.
Burdur Ziraat Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek yaşananları anlatan Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, her zaman olduğu gibi Türk çiftçisinin üzerinden rant sağlamaya kalkanların bomba elinde patladı diyerek, süreç ile ilgili bilgiler verdi.
Süreç içerisinde görüşmelerin yapıldığını söyleyen Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenol, Kemal Kubilay’ın öncülüğünde görüşmelerin yapıldığını  ifade ederek, şuana kadar bir sonuç alınamadığını ve kendilerine bir dönüşün olmadığını söyledi.
Yorumlar (0)