Vekil Akbulut; Üreticilerimizi hapse atmayalım

Vekil Akbulut; Üreticilerimizi hapse atmayalım

Gündem Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 12:16:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
390 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili İzzet Akbulut üreticinin sesi olmaya devam ediyor. Vekil Akbulut, Burdur Gölü’nün çekilmesi sonucu ıslah edilen tarım kazandırılan ve çiftçilerin ekim yaptığı araziler nedeniyle haklarında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dava açıldığını belirterek, “Çiftçilerimiz bu açılan davalar sonucu hapis yatıyor. Üreten köylülerimizi hapse atmayalım” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündem dışı söz alarak Burdur çiftçisinin yaşadığı sorunu dile getirdi. Burdur Gölünün çekilmesi sonucunda 171 bin dekar alan arazinin boşa çıktığını söyleyen Milletvekili Akbulut, “Çerçi, Askeriye, Senir, Kılıç, Yarıköy, Yazıköy ve Kışla’da köylülerimiz tarafından her yıl işgaliye parası ödenerek araziler ıslah edilmiş tarıma kazandırılmış ve tozlaşmanın önüne geçildiği ön görülmüştür.
Ayrıca mevcut yerlerde evi ve ahırı olanlar imar affından faydalandırılmıştır. Geçen dönemlerde iktidar milletvekillerinin ekim yapın bir sakıncası olmaz demesi üzerine köylülerimiz çekilen arazilere ekim ve dikim yapmışlardır. Şuanda 100’e yakın köylümüz  Burdur Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılan davalar sonucu hapis yatmaktadır.” dedi.
Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğünün arazileri satın altığını ifade eden CHP Burdur Milletvekili Akbulut, “Araziler bu kurumların alıyor olması köylülerimizi garabete sürüklemektedir. Çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için devlet kurumlarını göreve davet ediyorum. Üreten köylülerimizi hapse atlamayalım” diye konuştu. 
Yorumlar (0)