GMYO’da Öğrenciye Yönelik Konferanslar Devam Ediyor

GMYO’da Öğrenciye Yönelik Konferanslar Devam Ediyor

Eğitim Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 12:22:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
231 okunma
Google News
Gölhisar Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü tarafından “Kadastro’daki Güncel Gelişmeler” adlı seminer düzenlendi. 
Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Murat Ertilav’ın yaptığı açılış konuşmasında; sektör paydaşları ile yapılan bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerinin olduğu, mezun olduktan sonra çalışma hayatı ile ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi oldukları konularına değindi. Bu tür etkinliklerin eğitim öğretime en az dersler kadar katkı sağladığı ve etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
Konuşmacı Denizli LİHKAB yöneticisi, Emekli Kadastro Kontrol Mühendisi Muhsin Şenel, Kadastroda Cumhuriyet kurulduktan itibaren günümüze kadar yapılan çalışmalar, kadastroda yapılan hukuki ve geometrik çalışmalar, tesis kadastrosu, orman kadastrosu, kadastro güncelleme çalışmaları, sayısallaştırma işlemleri, imar uygulamaları, arazi toplulaştırma çalışmaları, yer altı kadastrosu, gelecekte konuşulacak 3D ve 4D kadastro, taşınmaz değerleme, TKGM tarafından tamamlanan ve devam etmekte olan projeler, Antalya ilinde pilot uygulama şeklinde başlatılan 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli hakkında detaylı bilgiler verdi. Konferans  öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ile son buldu. Konferans sonunda Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü  Öğr. Gör. Hasan Çevik,  genel bir değerlendirme yaparak, konuşmacı Muhsin Şenel’e teşekkür belgesi takdim etti.
Yorumlar (0)