Kibyra Kazı Başkanı Şükrü Özüdoğru’dan Koç Üniversitesine Konferans

Kibyra Kazı Başkanı Şükrü Özüdoğru’dan Koç Üniversitesine Konferans

Kültür Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 12:05:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 2 dk.
339 okunma
Google News
İlçemizin parlayan yıldızı olan dünyaca ünlü Medusa’sı, anıtsal yuvarlak planlı çeşmesi, büyük bölümü ayakta olan yönetim yapıları ile ülkemizin, ilimizin ve ilçemiz Gölhisar’ın en büyük turizm dinamiği Kibyra Antik Kenti’nin Kazı Başkanı Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru tarafından Koç Üniversitesinde konferans verildi. Kentin uzun yıllardır kazı başkanlığını üstlenen ve görevini layıkıyla yaptığını kente her gidişimizde gözle görülür şekilde yaptığı çalışmalarla gösteren Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, kentin akademik çalışmalarını da her platformda aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda Antalya, Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezinde verdiği konferansla hem kentin tanıtımını hem de akademik ilerleyişini aktaran Kibyra Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, Gölhisar’a, Kibyra Antik Kentine değer katmaya devam ediyor. Yapılan konferansla ile ilgili ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapan Özüdoğru;
“Antalya’da Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (AKMED) konuğu olarak verdiğimiz konferansta, yeni veriler ve bilgiler ışığında Kibyra’yı anlattık. Tüm dinleyicilere ilgileri; AKMED ailesine ise bu olanağı sağladıkları için teşekkür ederiz.” Şeklinde ifadelerde bulunarak konferans görsellerini paylaştı.
Yorumlar (0)