Gençlik ve Spor Bakanı Bak’ın Burdur ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Bak’ın Burdur ziyareti

Yaşam Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 09:09:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 6 dk.
217 okunma
Google News
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Şehir Buluşmaları kapsamında ilimiz Burdur’a geldi. Bakan Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz Cuma günü Şehir buluşmaları kapsamında Burdur’a gelerek Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Valilik, AK Parti İl Binası’nda ziyaretlerde bulundu.
Bakan Bak, Valilik ziyaretinde, Özel Kalem defterini imzalayarak toplantıya geçti. Toplantı basına kapalı gerçekleşti. Toplantı sonrasında MAKÜ Top Dikim Atölyesini de ziyaret eden Bak, devamında AK Parti İl Binasına gelerek, teşkilat üyeleriyle buluştu. Toplantı öncesinde basın açıklamasında bulunan Bakan Bak öncelikle geliş nedenini açıklayarak konuşmasına başladı. Konuşmasında: “Malumunuz AK Parti iktidarları Cumhur İttifakıyla beraber bu en son seçimlerde hem parlamentoda yüce mecliste hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir zafer kazandı ve millete hizmet yolunda yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte de artık hem teşkilatlarımıza teşekkür etmek, teşkilatlarımızla bir arada olmak amacıyla AK Parti genel merkeziminiz planladığı şehir buluşmaları yapıyoruz. Bu ‘Şehir Buluşmaları’ çerçevesinde de bakanlarımızı, Genel Başkan Yardımcılarımızı ve siyasetçilerimizi sahaya gönderdik. Sahada çalışmalar yoğun bir şekilde başladı. Bugünde hem Burdur’umuza teşekkür etmek için hem Burdur’umuzun sorunlarını konularını yerinde görmek için hem de sizlerle sohbet etmek için taleplerinizi dinlemek için Cumhurbaşkanlığımızın talimatlarıyla sahadayız. Bugün pek çok illerde gene arkadaşlarımız sahada bu devam edecek.”
Konuşmasına devam eden Bakan Bak: “Biraz evvel hem kadın kollarımızı gördük, ziyaret ettik hem de gençlik kollarımızı ziyaret ettik hem de ana kademe olarak sizlerle sohbet ediyoruz. Tabi gençliğe ve spora büyük yatırımlar yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız hem spor içerisinden gelen bir lider hem de gençlere teşkilata gençlerin sorunlarına eğilen bir lider. Bizde bu projeler çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında spor tesisleriyle, halı sahalarla, çim sahalarla yüzme havuzlarıyla, kapalı spor salonlarıyla, atletizm pistleriyle ve her zaman gurur duyduğumuz büyük tesislerle yaptığımız spor hamleleriyle Türkiye’nin dört bir yanını donattık. 10 binin üzerinde spor tesisimiz de hizmet ediyoruz. Biraz evvel vekilimizde ifade ettiği gibi artık mahallelere köylere kadar sahalar yapıyoruz ve bunu spora tabana yaymak için çaba harcıyoruz.  Burdur’da da biraz valilikte bir değerlendirme yaptık. Bazı talepler var. Öncelikle üniversitemizin bünyesindeki spor tesislerini gezdik. Onların kullanımıyla alakalı bazı görüşmelerde fikir alışverişinde bulunduk. Sonrasında valilikte spor yatırımlarımız spordaki durumumla ilgili bir brifing aldık ve orada da eksik olan bölümleri arkadaşlar ifade etti. Bazı yerlerde ek ödeme talepleri var onlarla ilgili gerekli talimatları vereceğiz. Sonra Yurtlarla ilgili talepler var. Salda’da biten bir yurdumuz var. Onun yanında birkaç yerde de tesislerimiz devam ediyor. Yeni tesis talepleri var, Gazi Atatürk Stadıyla projesiyle ilgili tribündeki sorunlar nedeniyle projesiyle ilgili talepler var. Bunların hepsini biz yerinde tespit etmek için geldik.”
Kadın girişimcilerimiz yaptığı bazı el dikmesiyle top imalatı var güzel bir konsept bu üniversite almış, toplumsal bir olguya dönüştürmüş, toplumun faydasına ev hanımlarının faydasına bir projeye geçilmiş orada  merkezde 15-20 bayanın koordinasyonunda kooperatiflerde ve evlerde 350 kadınımızın katkılarıyla onlara bir gelir kaynağı sağlayarak  bir yapı oluşturmuştur. Gerçekten o önemli atkı veren bir şey sosyal bir yapı oluşturmuş, onu da ziyaret ettik. Onarla ilgili bazı talepleri oldu. Bizde onları gençlik ve spor bakanlığımızın zaten alanında olan konular olduğu için onlara destek olacağımızı ifade ettik, onları da değerlendireceğiz.” dedi.
Tabi hepimizi üzen 6 Şubat  depremlerini neticesinde 52 bine yakın vatandaşımızı kaybettik ve 120 binin üzerinde yaralımız var bizim tabi hükümet olarak Türkiye yüzyılı hükümeti olarak şuandaki en  önceliğim Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması ve oradaki konut üretimi ve onunla beraber sanayinin kalkındırılması ve bu yaraları süratle sarmak. Dolayısıyla bizde deprem bölgesinde bakanlar olarak oradaki kendi alanımızla ilgili konuları yerinde tespit edip, yatırımları yönlendiriyoruz ve takip ediyoruz.
Bakan Bak: “Tabi Türkiye’nin dört bir yanını dediğim gibi  müthiş tesisler yapıldı, bu tesislerin sonuçlarını görmeye başlıyorsunuz. malumunuz art arda madalyalar şampiyonluklar geliyor. Voleybolcularımızın başarıları geliyor; işte haltercilerimizin, güreşçilerimizin, başarılar ortada. Güçlü bir gençlik geliyor güçlü bir yap geliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 450’nin üzerinde gençlik merkezi var bizde de burada da 3 tane gençlik merkezi var birde butik gençlik merkezi talebi var. Genç ofis üniversitede var.
Ağlasun’da butik bir gençlik merkezi talebinde bulundular. Altınyayla da kapalı bir halı saha talebinde bulundurlar. Sonra Burdur TOKİ inşaatlarının orada 1 açık alanda tesis talebinde bulundular. Tefenni de tesis talebinde bulundular. Yeşilova salda tesis talebi bulundular. Dolayısıyla bunların yaptık yapmaya devam ediyoruz. Dediğim gibi bu bölgemize yapılan yatırımlarımızı spor yatırımlarımızı kredi yurtlar yatırımlarımız devam diyoruz. Üniversitelerdeki öğrenci sayımızda üniversitelerdeki gençlerimizin potansiyeliyle ve teknolojik alanda başta TEKNOFEST olmak üzere teknolojiyi  yorumlayan gençlerimize çok güçlü bir dip dalgayla güçlü bir gençlik geliyor. Bunun yanında milli manevi değerleri olan bunları ülkesini seven vatanını seven gençlerimizin de katılımıyla beraber güçlü bir Türkiye geliyor” dedi.
Yorumlar (0)