Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Uluslararası Fırsatlar Sunuyor

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencilerine Uluslararası Fırsatlar Sunuyor

Eğitim Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 15:31:00
Editör - Faruk Dumlupınar
Okuma Süresi: 3 dk.
79 okunma
Google News
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi, Avrupa Birliği Hekimlik Eğitimi Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından 'Tam Akredite Fakülte' olarak kabul edilmesinin ardından öğrenciler de elde edilen bu başarının meyvelerini almaya başladı.
Uluslararası akredite edilmiş fakültenin avantajını yaşayan öğrencilerden biri de Nisa Sümertekin. MAKÜ Veteriner Fakültesi öğrencisi olan Nisa Sümertekin, Evidensia Öğrenci Seyahat Bursu'nu almaya hak kazandı.
Avrupada bulunan veteriner fakültelerindeki öğrencilerin uluslararası bir Veteriner Hekimlik kongresini ziyaret etme deneyiminden yararlanmalarını; Avrupa Küçük Hayvan Veteriner Hekim Dernekleri Federasyonu (FECAVA) ve FECAVA faaliyetlerini erkenden tanımalarını amaçlayan ve FECAVA ile Uluslararası Veteriner Öğrenci Birliği (IVSA) tarafından organize edilen bir burs olan Evidensia Öğrenci Seyahat Bursu'nu kazanan Sümertekin, 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Portekiz, Lizbon'da yapılacak olan 48. Dünya Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Birliği Dünya Kongresi'ne (FECAVA-WSAVA 2023) seçilen 10 veteriner fakültesi öğrencisi arasında tek Türk öğrenci oldu.
Kazandığı burs ile ilgili çok mutlu olduğunu belirten Nisa Sümertekin, "Öğrenciler arasında ben de yer almayı başardım. Kongreye delege olarak katılıp ülkemi ve fakültemi temsil edecek olmak benim için çok gurur verici. Bunun yanında mesleğimizden birçok profesyonel ile tanışma imkanı sağlayacağım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.
MAKÜ'lü Nisa Sümertekin, Avrupa'daki Veteriner Fakültelerinin eğitim programları ve standartlarını, Avrupa Birliği kriterlerini de göz önünde tutarak belirleyen, kendisine üye olan fakültelerin isteği üzerine ziyaretlerde bulunarak alt yapı, donanım ve eğitim standartları ile ilgili rapor hazırlayarak Avrupa Birliği'ne dâhil ülkelerde destekleyici, diğer ülkelerde ise tavsiye niteliğinde kararlar veren Avrupa Birliği'nin Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği  (EAEVE) Akreditasyon Komitesi'nde de yer alacak.
Sümertekin, Avrupa'daki Veteriner Hekimlik fakültelerinin resmî denklik kurumu olan EAEVE'nin denklik ziyaretleri kapsamında 15-19 Ocak 2024 tarihleri arasında İngiltere, Nottingham Üniversitesi'ne yapılacak olan Akreditasyon komitesinde bulunmak için de davet edildi. 
Sümertekin, 8 farklı ülkeden 10 profesyonel ile beraber çalışma fırsatı edinmenin de kendisini ayrıca mutlu ettiğini vurguladı.
Yorumlar (0)