Gölhisar Kuraklıktan Kurtulacak

Gölhisar Kuraklıktan Kurtulacak

Yaşam Yayın: 06 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.01.2024 11:27:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
260 okunma
Google News
Gölhisar Sulaması Yenileme işi çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İlçemiz Gölhisar’da bulunan Yapraklı Barajının vahşi sulamadan modern kapalı sistem sulamaya geçme inşaatı yapılan ihalenin ardından yer teslimi ile birlikte hızlı bir şekilde başlamıştı. Proje tamamlandığı zaman kurak geçen mevsimlerde su sıkıntısı yaşanmayacak ve Türkiye’de gerçekleştirilecek en büyük projelerden biri olan Yapraklı Barajı, Gölhisar-Acıpayam Ovası Kapalı Sistem Sulama Projesi, tamamlanan ihale sürecinin ardından geçtiğimiz günlerde yer teslimi ile birlikte başlamıştı. 
Yapraklı Barajı Bölgesine yer altına yerleştirilecek boruların sevkiyatları aralıksız devam ederken, 13 metrelik ve 8,5 tonluk borulardan yaklaşık 3 bin 500 tır ile taşımanın yapılacağı bildirildi.
Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Bölge Müdürü Osman Erkan, Bölge Müdür Yardımcıları  Murat Altınkaya ve Murat Çınar, Şube Müdürleri ve teknik ekip ziyarette bulundular. Muhtelif çaplarda boru döşenmesi ve muhtelif sanat yapıları imalatlarının tamamlanmasıyla birlikte, 90 bin 100 Dekar tarımsal arazinin modern sulama sistemi ile sulanması sağlanacak. 
Yorumlar (0)