MAKÜ Uluslararası İşbirliği Çalışmalarına Hız Verdi

MAKÜ Uluslararası İşbirliği Çalışmalarına Hız Verdi

Eğitim Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 11:47:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 3 dk.
120 okunma
Google News
"Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla temel stratejilerinden birini uluslararasılaşma olarak belirleyen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından "Akımları Birleştirmek" temasıyla düzenlenen 33. Uluslararası Eğitim Fuarına katıldı. 
Küresel ortaklıklar kurmak için Avrupa'nın önde gelen buluşma yerlerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 200'ün üzerinde kurumsal katılımcısı olan fuarda MAKÜ, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından koordinasyonu yapılan "Study in Türkiye" pavilyonunda kendi standıyla yer aldı. Akademik iş birlikleri geliştirmek ve kurumların tanınırlığını artırmak için önemli bir platform niteliği taşıyan fuara MAKÜ'yü temsilen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Gizem Vergili ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünde görevli Öğr. Gör. Mahmut Yıldız ve Ömer Uygur'dan oluşan heyet katılım gösterdi. 
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Gizem Vergili fuar öncesinde Hollanda Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Lahey Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Miyase Koyuncu Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında MAKÜ'nün genel yapısı ve MAKÜ tarafından yürütülen hayvancılık projeleri ile ilgili Büyükelçi Selçuk Ünal'a bilgiler veren Prof. Dr. Dalgar, MAKÜ'nün özellikle hayvancılık alanındaki Ar-Ge çalışmaları ile veterinerlik ve ilgili alanlarda lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim konularında Hollanda'nın önde gelen üniversiteleri ile işbirliği yapma konusundaki girişimlerine her türlü desteği vereceğini ifade eden Büyükelçi Selçuk Ünal'a teşekkür ederek, ziyaret anısına MAKÜ anmalığını hediye etti. Lahey Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Miyase Koyunca Kaya ile Hollanda'daki yükseköğretim kurumları ve MAKÜ arasında yapılabilecek muhtemel işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunan Rektör Prof. Dr. Dalgar, yüzölçümü ve nüfus bakımından dünyanın küçük ülkelerinden biri olmasına karşın dünyanın en fazla gıda ihraç eden ikinci ülkesi konumuna yerleşen Hollanda'daki üniversiteler ve konu ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla tarım ve hayvancılık alanında yapılacak işbirliklerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.
Fuarda Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı ve Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörü Hür Güldü'den ulusal ajansın çalışmaları hakkında bilgiler alan ve MAKÜ'nün uluslararasılaşma stratejisi ile ilgili bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Dalgar, fuara katılan üniversitelerin rektörleri, kurum temsilcileri, Avrupa ve dünyanın farkı ülkelerinden fuara katılım gösteren üniversitelerin temsilcileriyle iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi.
Yorumlar (0)