“Ramazan Bize Ne Söyler” konferansı yapıldı

“Ramazan Bize Ne Söyler” konferansı yapıldı

Eğitim Yayın: 02 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 02.04.2024 10:53:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
271 okunma
Google News
Gölhisar Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda “Ramazan Bize Ne Söyler” konulu konferans  gerçekleştirildi. Konferansa Gölhisar Kurum Amirleri başta olmak üzere akademisyenler, öğrenciler ve Gölhisar halkı katıldı.
Açılış konuşması yapan Gölhisar Meslek Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Ertilav, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi böyle bir konferansla karşılamanın ve maneviyatımızı güçlendirmenin önemine değinerek katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti.
Gölhisar Merkez Camii İmam Hatipi Eşref Değirmenci’nin Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan konferansta Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Pişgin “Ramazan Bize Ne Söyler”  konulu konferansını verdi.
Konferansta Pişgin, Ramazan ayının anlamı ve maneviyatı üzerinde durdu. Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’in indirilmesi ve aynı zamanda Peygamber Efendimizin Peygamberlik makamına ulaşması konusunda sunum gerçekleştirdi.  Oruç, oruç ile karakter inşası ve insanın varoluşunun anlam ve amacını gerçekleştirmesi arasındaki ilişkiyi ele alan Prof. Dr. Yasin Pişgin, Ramazan ilk günlerinde Ramazan ayının manasına, maneviyatına uygun olarak geçirilmesi gerektiğini aktardı.
Konferans, Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Ertilav’ın Prof. Dr. Yasin Pişgin’e Plaket takdim etmesi ile sona erdi.
Yorumlar (0)