Vekil Akbulut; “Üretim Şart”

Vekil Akbulut; “Üretim Şart”

Siyaset Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 11:51:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
175 okunma
Google News
Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi. Akbulut, enflasyonun düşürülmesi için üretim artışı yapılması gerektiğini vurguladı.
CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, 24 Kasım 2023 tarihinde TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik durumunu ve bu durumun çözümü için yapılması gerekenleri değerlendirdi. Akbulut, konuşmasına Merkez Bankası'nın politika faiz oranını yüzde 40'a çıkarmasıyla başladı. 
Bu oranı, Mayıs ayında yüzde 8,50, Ekim ayında ise yüzde 35 olarak belirlediklerini hatırlatan Akbulut, Mart 2021'de politika faizi yüzde 19, enflasyon yüzde 16, mazot fiyatı 6,5 lira ve dolar kuru 8,30 lira iken, "faiz sebep enflasyon sonuç" teziyle faiz indirimine gidildiğini söyledi. Bu politikanın sonucunda dolar kurunun sürekli yükseldiğini, enflasyonun artmaya devam ettiğini ve halkın alım gücünün düştüğünü belirten Akbulut, yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, 2021 yılında eşiyle beraber normal bir şekilde yaşayabilen öğretmenlerin grev yapacak duruma geldiğini söyledi.
Akbulut, konuşmasında, enflasyonun düşürülmesi için üretim artışı yapılması gerektiğini vurguladı. Bu amaçla, üretim maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini, üreticiye destekleme yapılması gerektiğini ve adaletli bir hukuk sisteminin kurulmasının gerekli olduğunu söyledi. Akbulut, ayrıca, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk sistemine güven duyulmasının, yabancı sermayenin gelmesi için gerekli olduğunu belirtti. Seçilmiş bir milletvekilinin bile hapiste tutulmasının, bu güveni zedelediğini söyledi.
Yorumlar (0)