Sıcak hava vatandaşları evlerine hapsetti

Sıcak hava vatandaşları evlerine hapsetti

Yaşam Yayın: 11 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 11.08.2023 12:01:00
Editör - Onur Şengün
Okuma Süresi: 2 dk.
339 okunma
Google News
Ülkemiz genelinde etkili olan bunaltıcı sıcak hava, nemle birleşince ilçemiz Gölhisar büyük ölçüde etkiledi. Nem oranı yer yer %30'lara ulaşması ile birlikte sokaklarda insan kalmadı. İlçemiz Gölhisar’da sıcak hava ve nem oranındaki yükseklik nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı. Yazın en sıcak ve bunaltıcı günleri olarak nitelendirilen eyyam-ı bahur sıcaklıkları ilçemizde etkisini sürdürüyor.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, ilçemizde hava sıcaklığı 35, nem oranı  ise  yer yer yüzde  30 olarak  ölçüldü. Sıcak hava ve yüksek  nem  oranı nedeniyle ilçemizdeki meydan, cadde ve sokaklar boş kaldı. Serinlemek isteyen yerli ve yabancı vatandaşlar mersire alanlarını ve yaylaları tercih ediyor. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgelerinde vakit geçiriyor. Sokak hayvanları da susuzluklarını hayvan sever vatandaşlar tarafından yol kenarlarına  bırakılan kaplardaki suları içerek gideriyor. Yurt dışından kente gelen tatilci vatandaşlar ise havaların çok sıcak olduğunu söyleyerek; “Sıcak havaya rağmen Gölhisar’ımızın havası ve doğası çok güzel. Sıcaktan bunalanlar yaylalara çıkarak serinleyebilir. Bizler memleket hasretiyle ve sayılı günler ile memleketimize geldiğimiz için her günümüzü dolu dolu geçirmek ve özlem gidermek amacıyla  yaylalara çıkarak hem serinliyoruz, hem de buralarda eski günleri yad ediyoruz” dediler.
Bazı kent sakinleri ise; “Mecbur kalmadıkça evlerimizden çıkmıyoruz. Mecbur çıkmamız gerekirse de ilkindi  saatlerinde  yada   akşam üzeri  saatler  de  sokağa çıkıyoruz” dediler.
Yorumlar (0)