11 Temmuz 2023 - Salı

Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar

Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar

Yazar - Dr. Ramazan Canural
Okuma Süresi: 3 dk.
437 okunma
Dr. Ramazan Canural

Dr. Ramazan Canural

-
Google News
Kendilerini hep en uygar uluslardan  sayarlar. Bizdeki “çağdaş Jön Türkler’e”   sorarsanız  Paris  zaten medeniyetin beşiğidir.
      Oysa  hayranlığın odak noktasındaki  Fransa , yakın tarihte,   Büyük Britanya İmparatorluğundan sonra sömürgecilikte dünya ikinciliğini elinde tutan  bir ülkeydi.
  Bir zamanlar,  bunların, sömürge olarak yönettiği ülkelerin toprak alanı dünyanın %10 u na ulaşmaktaydı.
    Fransa  yüzyıllardan beri,  Afrika’daki fakir halkları  sömürüyor.
        Bugün hâlâ;  Benin, Burkino Faso, Gine-Bissau, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo-Brazzaville,Ekvator Ginesi ve Gabon gibi 14 ülkenin ulusal rezervlerini elinde tutuyor.
      Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti'nin Afrika açılımını ve bunun sonucu  olarak  oralardaki sömürgeci anlayışın  yakın gelecekte o bölgeden  çekilmek zorunda kalacağını gördükleri için adeta etekleri tutuşuyor.
      Uluslararası arenada  ülkemiz aleyhine çalışmaları ve  PKK gibi  insanlık  düşmanı  terör örgütlerini  desteklemeleri de işte  bu sebepledir. 
      Biliyorsunuz, bu –sözde-  medeni milletin askerleri, Birinci Dünya Savaşı sonunda  imzalanan Sevr Antlaşması gereğince; Antep, Maraş gibi illerimizin bulunduğu bölgeyi işgal etmişler ama,  Şahinbey, Sütçü İmam gibi ulusal kahramanların ve Gazi Mustafa Kemal’in önderliğindeki Türk Milletinin şamarının yüzlerinde patlamasıyla,  arkalarına bakmadan kaçmak zorunda kalmışlardı. 
      İşte bu uygar  ülkede, geçen gün polis, 17 yaşındaki, Cezayir asıllı  bir genci öldürdü. Suçu,“dur” ihtarına uymamak!  Dünyada  hergün,  “dur”  ihtarına uymayan bir sürü insan olabilir. Çözüm vurmak değildir. Ama uymayan kişi üçüncü sınıf kabul edilen biriyse, medeniyetin beşiğinde(!) dahi kafana kurşunu yersin!
      Sonuçta ülke karıştı. Ülkedeki üçüncü sınıf olarak görülen insanlar ayaklandı; ortalığı kırıp  yıktılar. Devlet sıkı önlemler alarak kargaşayı zor önleyebildi.
      Böyledir bu Fransızlar… Yedi-sekiz  yıl önce,  İslam Peygamberi’ne hakaret  eden karikatürlerle  gündeme gelen Charli  Hepto Dergisine baskın  ve  11  kişinin ölümüyle sonuçlanan  olaylarda da,  belli şehirlerde,  aylarca süren Olağanüstü Hal ilan etmişlerdi.  Böyle bir olay bizde olsa, bırakın olağanüstü hali, sıradan bir olay olarak değerlendirilirdi.
    Fransızlar  mimlidir demiştik ya… 
Nitekim 1789 Fransız  İhtilali de, 1968 de Paris’ten   başlayarak dünyaya yayılan  solcu gençlik hareketleri de,  insanlık hafızasında  kalıcı izler bırakan önemli olaylardır. 
      Sözün özü;  kendinizin veya  katıksız hayran birilerinin, size, medeni ülke muamelesi çekmesiyle medeni ülke  olmuyorsunuz.  
      Hatta o  medeniyetiniz, “Tek dişi kalmış canavar,” suçlamasından da  kurtulamıyor!
#
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları