02 Ocak 2024 - Salı

Zemzemdeki Mucize

Zemzemdeki Mucize

Yazar - Dr. Ramazan Canural
Okuma Süresi: 4 dk.
281 okunma
Dr. Ramazan Canural

Dr. Ramazan Canural

-
Google News
Çocukluğumuzdan beri hep duyarız. Büyüklerimiz  Zemzem Suyunun kutsallığından bahsederler. Annem anlatırdı. Bayram sabahlarında, güneşin doğduğu saate kadar,  dünyadaki bütün sular Zemzem Suyu gibi akarmış.  O nedenle annem, o sabah, evdeki bütün kapları suyla doldururdu.
      Tabii bu suyun tarihsel bir öyküsü de var: 
Rivayete göre Hz. İbrahim; Allah’ın emri  üzerine, karısı Hacer’le oğlu İsmail’i,  yanlarında bir miktar yiyecek ve su ile,  Mekke’de bu günkü Kabe’nin olduğu yere bırakır.  
Günler geçer. Yiyecek ve suları biter. Hz. Hacer, yavrusunun aç ve susuz kaldığını görünce Safa tepesine çıkar. “Birini görebilir miyim”  diye sağına soluna bakınır. Kimseyi göremeyince Safa ile Merve arasında koşmaya başlar. Yedinci defa Merve’ye çıktığında bir ses işitir.  Bu günkü Zemzem kuyusunun olduğu yerde  Cebrail’i görür. Melek,  kanadıyla yeri kazmaktadır. Birden su fışkırır. Hz. Hacer buna çok sevinir. Suyun boşa aktığını görünce,  buna engel olmak için önünü keser, havuz gibi yapar. Biriken sudan çocuğuna içirir,  beraberce susuzluklarını giderirler.
      Peygamberimizden nakledilen hadislere göre,  Zemzem Suyunun özellikleri çoktur. Hangi  niyetle içerseniz onu sağlamaktadır.  Susuzluğunuzu  gidermek amacıyla içerseniz onu giderir,  açlığınızı gidermek amacıyla  içerseniz  açlığınızı… 
Birçok derde devadır. Özellikle eskiden çok görülen sıtma hastalığında oldukça faydalıdır. Görmeyi keskinleştirir, baş ağrısına  etkilidir.
      Yukarıda yazdıklarımız,  bazılarına  masal  gibi gelebilir ve hurafe  denilebilir.  Çünkü  bir çoğunun ispatı yok.  Mazisi dört bin yıl öncesine  dayandığı için, “masalımsı”  bir üslubu da var. Düşünün, dört bin yıl… 
      Öyle inanmak da  tersini düşünmek de serbest.
      Ama durun bir dakika! 
      Aşağıdaki  yazdıklarımız da  bu günkü bilimsel gerçekler ve hepsi de belgeli:
    Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) raporlarına göre, dünyanın en sağlıklı sularından olan Zemzem suyunun esrarı, günümüz teknolojisindeki tüm ilerlemelere rağmen çözülemiyor.  Avrupa laboratuarlarında yapılan araştırmalara göre Zemzem suyu çok az kükürt içeriyor.
      WHO, Zemzemi, dünyanın en içilebilir ve sağlıklı sularından biri olarak açıkladı. Amerika'da yapılan test sonuçlarına göre Zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliğini  taşıyor.
      Kaynağı bulunamayan suyun, denizden 80 kilometre uzakta olmasına ve çevresinde başka hiç bir kuyu olmamasına rağmen binlerce  yıldan beri kurumayışı, araştırmacıları şaşkına çeviriyor.
Sadece 1.5 metre derinliğindeki kuyudan hac mevsiminde milyonlarca hacı tüm su ihtiyacını karşılarken, su seviyesinde de hiçbir azalma olmuyor.
Diğer sulara göre çok daha besleyici ve mineral barındıran suyun kaynağı halen araştırma konusu.
      O halde soruyorum size: 
      Çölün ortasındaki böyle bir su mucize değil de nedir?
#
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları